“AYAK BAĞLARIMIZDAN KURTULMA ZAMANI!”
10 Ocak 2020’de gece saat 22:21’de Yengeç burcunun 3. Dekanında bir Parçalı Ay tutulması yaşanacak. Ay tutulmaları derin duyguları, yakın ilişkileri, ev ve aile hayatını etkiler. Alışkanlıklarımızla bağlantılıdır. Alışkanlıklarda ve davranışlarımızda oluşacak herhangi bir değişim, bizi derinden sarsar. Halbuki duygusal bir konuyu, meseleyi tamamına erdirmek veya görünür kılmak için uygun zamanlardır. Duygusal enerjiler yoğun olduğundan hayatımızı kontrol etmek kolay değildir. Gerçeklerin görünür olduğu, açığa çıktığı zamanları temsil eder.
Bu tutulma derecesi 13 Temmuz 2018 yılında oluşan Güneş tutulmasının derecesinde gerçekleşen bir ay tutulması olduğu için o dönemde atılan adımların, başlatılan işlerin karşılığını almaya, ne kadar ilerleyip ilerlemediğimizi bu tutulmada elde edeceğimiz sonuçlarla görmeye başlıyoruz. Ayrıca 26 Aralık’ta oluşan Güneş tutulmasının sonuçlarını da almaya hazır olalım!
BİR TARAFTA DUYGULAR, DİĞER TARAFTA GÖREVLER!
Bireysel olarak baktığımızda bu tutulma duygusal yönlerimizi dengede tutmamız, gitmesi gerekenleri salıvermemiz, hayatımızda artık işe yaramayacak kişileri, olayları geride bırakmamız için etrafımızda dönüp duran olayları hızlandıracak.
Merkür Güneş’in kalbinde olacağı için iletişim ve mantık bu tutulmanın en önemli konusu olacak. Problemlerimiz varsa yüzleşmekten kaçınabilir, kararsızlıkların ve hassaslıkların bizi zorladığını görebiliriz. Bu dönemde psikolojisini güçlü tutanlar kazanacak! Ay satürn ve ay plüton karşıtlığıyla dramalara çekilmeye meyilli olabiliriz. Güvensizlik, umutsuzluk, kıskançlık, obsesif hareketler bize hata yaptırabilir. Bizi kontrol etmeye çalışanlara karşı büyük tepkiler verebiliriz. Yine ağır yükler, suçluluk, sorumluluklar ruhsal olarak bizi çabuk tüketebilir. Melankoli, soğukluk, negatiflikten uzak durmalı, doğru iletişimle yola koyulmalıyız!
Bu dönemi başarılı atlatmak için mağdur psikolojisi yerine, alınganlıklardan, içlenmelerden uzak durarak işlerimize asılmalıyız. Yine bizi seven, koruyan insanların varlığı, onlar için yapmayı göze aldığımız veya yapacaklarımız gökyüzünün bu soğuk havasını yumuşatmaya yetecektir.
Unutmayalım artık bize sıkıntı yaratanların, üzerimizde baskı kuranların, işlemeyen sistemlerin, kişi ve durumların çözülme zamanı. Birkaç gün sonra devreye girecek olan Satürn- Plüton kavuşumu bize ister istemez çalışmayan tarafları olayları gösterecek, hayatımızı yeniden yapılandırmak için kolları sıvayacağız. Şimdi ileriye gitmek için AYAK BAĞLARINDAN KURTULMA ZAMANI!…
Bireysel bakışımızı tamamladıktan sonra şimdi gelelim Dünya Astrolojisi gözünden bu tutulmanın bize neler anlatmak istediklerine…
Dünya Astrolojisinde Su elementindeki tutulmalar, su ve sularla ilgili konularda hızlı gelişmeleri, bulaşıcı hastalıkları, seller, su taşkınları, aşırı yağmurları, işçi sınıfının zorlanmasını, uyumsuzlukları, yerleşimle, mültecilerle ilgili alanları, gizemli cinayetleri ortaya çıkarabilir.
Ankara’ya göre çıkartılmış tutulma anının haritasında Yükselen Başak ve yöneticisi Merkür Oğlak’ta Güneş’le kavuşum halinde, hatta Güneş’in kalbinde..Bu da tutulma zamanı iletişimin ne kadar önemli olduğunu, duygusal sıkıntı ve sorunlarımıza mantıkla yaklaşarak, çözüme yönelik hareket ederek daha doğru adımlar atacağımızın göstergesi. Elbette bunu yapmak kolay olmayabilir, kararsızlıklar, problemlerle yüzleşmekte zorlanma, hassaslık öne çıkabilir. Bu tutulmada önce dinlemeli sonra konuşmalıyız!
Tutulma haritası 5-11 aksını çalıştırırken, kadınlarla ilgili konular, annelik, evlilik meseleleri, yerleşimle ilgili meseleler, eğitim sistemi, spor, spekülatif işler, tiyatro, sinema, eğlence ve gösteri merkezleriyle ilgili konular, çocuklar, gençler mecliste çok tartışılabilir. Bu alanlarda önemli bir takım adımlar atılmak istenebilir. Ama tüm bunları topluma hemen kabul ettirmek kolay olmayabilir.
Bu tutulma Türkiye haritasının 1. Evine düşmekte. Halkımızın genel refahı, sağlık durumu, davranışları, alışkanlıkları önemli olurken bizleri ve toplumuzu etkileyecek felaketlere, kazalara, yangınlara açık olabiliriz. Uluslararası tartışmaların önem kazanacağı bu ocak ayında, bu tutulmayla beraber işbirliği içinde olduğumuz ülkelerin bizi kıstırması, üzerimizde baskı yaratması muhtemel. Ticari anlaşmalar, büyük organizasyonlar, birleşmeler için uygun bir dönem maalesef değil. Dış politikadaki siyasete halkın desteği düşük olabilir. Mars’ın ordu alanını çalıştırması, etrafımızda oluşan savaş havasını çok iyi koklamamızı ve buna göre sağlam ve doğru kararlar vermemiz konusunda önemli olacak.
Türkiye’nin dışında bu tutulma Amerika’yı, FED’i, IMF’yi, Pentagon’u etkili bir şekilde tetikliyor. Bu yıl bu kurumları çok konuşacağız. Kısaca bir incelersek;
Washington a göre çıkartılan haritada para aksının çalıştığını görüyoruz. Finansal sorumluluklar artarken, krediler, borçlar, sigorta, finansal ilişkiler, edinimler, likitide önem kazanıyor. Ülkenin kendi kazanımlarına, verimliliğe ve kar elde etmeye odaklanması gerekebilir. 08 Ocak’ta oluşan Jüpiter- Güneyaydüğümü kavuşumunun etkileri bu tutulmada iyice hissedilecek. Genelde Amerika’nın ekonomide ressesyon (durgunluk) zamanına gelindiğinde tarihte bu durgunluğu aşmak için savaşa yöneldiğini biliyoruz. Tam da bugünlerde İran’la yaşanılanlar tesadüf olmasa gerek.
IMF nin haritasında tutuma yöneticisi ay 4. Evde. Organizasyonlarda ve kurumlarda 4. Ev sistemin alt yapısıyla alakalıdır. Kendi iç bütünlüğüne, kendi iç meselere daha fazla önem verilmesi gereken bir dönem. Çıkış yolu elbette ilişkiler ve ticaret bağlantılarında olacak. Politik ve ticari girişimler ve anlaşmalar, birleşmeler, rakiplerle anlaşma itinayla ele alınmalı.
Fed’in haritasında Mars’la birleşen bu tutulma Saturn ve plüton dan karşıt açı almakta. Kurumun kendisini, kurumun bakış açısını, irtibatta olduğu kurum ve ülkelerle olan ilişkilerinin mercek altında olduğunu gösteriyor. Hızlı, agresif ve mücadeleci gelişmeler ani kararları tetikleyebilir.
Pentagon a geldiğimizde 10 ocak ay tutulmasının tam yükselen üzerinde oluştuğunu görüyoruz. Bu da kendi iç meseleleri, güvenliği, halkın refahı ve savunmayla ilgili konulara odaklanılması gereken bir dönemi gösteriyor. Yine eğlence mekanları, eğitim alanları, avm veya parklarla ilgili alanlarda bu dönemde bir sıkıntı ve sorunla karşılaşabilirler. Finansal olarak da aradıkları desteği kendi iç politikalarında bulmaları mümkün olmayabilir. ( jüpiter- saturn karşıtlığı)
Gelelim Avrupa birliğine, ay tutulması 12 evine düşmekte. Gizli faaliyetler, arkadan çevrilecek işler, gizli düşmanların manipülasyonlarına bu dönemde açık olabilirler. Her tür girişimin sabotajı, çözülmeler, grevler oluşabilir.Tepe noktasında bulunan uranüs 2020 yılında yönetimde önemli değişimleri ve yenilenmeleri tetikleyebilir. Toplum imajı, iş durumları, ticari faaliyetlerde önemli değişimler tetiklenebilir. Kararsızlıkların artacağı ve bazı anlaşmaların bozulacağı bu dönemde verimlilik, tarım, tarım ürünleri ve ticaret girişimlerine dikkat etmeliler.
Ayrıca Bu tutulma Fransa’yı, Amerika’yı, İngiltere’yi ( Ay’ın üzerinde gerçekleşmesi halkın önem verdiği bir statü sembolünün zorlanması veya kaybı olarak okuyabiliriz), İtalya, Portekiz, Belçika, Yunanistan, Suudi Arabistan haritalarını da tetiklemekte. Rusya- Türkiye ortak haritasında gerilimler mevcut, önemli noktalar tetikleniyor, ilişkiler zorlaşabilir. İran- rusya ortak haritasında destekler var. Bu dönem Türkiye ticarette İsrail’e yakınlaşabilir ama bu 2 ülke arasında zorlanmaların gecikmeyeceğini gösteriyor.
Tutulmadan 2 gün sonra Saturn- Pluton kavuşumu da devrede olacak. Tarihteki Satürn- plüton döngülerinde büyük ekonomik zorluklar, başarısızlıklar görülmüştür. Şirketler, kurumlar, devletlerdeki yozlaşma ve bozulma en çok bu dönemlerde yaşanmış, ekonomik yaptırımlar, ambargolar, ekonomik şoklar bu süreçte ortaya çıkmıştır. PLÜTON krizler ve büyük dönüşümlerle alakalıdır. Yok etmek ve yerine bir şeyler inşa etmek bu dönemin teması olacak. Düzenlerin değiştiği ve kartların yeniden dağıtıldığı bir dönem bizi bekliyor.
Piyasa uzmanları ve ekonomistler bu yıl içinde ve gelecek dönemde ekonomik büyümenin negatife dönme ihtimalinden bahsediyorlardı. Ekonomik resesyon, 2020 yılında depresyona dönüşebilir. Ufak bir not eklersek, 2001 yılının 19 yıllık ay düğümleri tamamlamasını yaşayacağımız bir 2020 yılı bizi bekliyor. 2000-2001 yılında dünyada başlayan düzenin, karşılığını ve sonuçlarını alacağımız bu yıllarda hem finansal konulara hem de güvenliğimize ekstra özen göstermemiz gerekiyor. 11 eylül 2001’de tüm dünyada büyük bir şok ve sarsıntı yaratan o günü hatırlarsanız o büyük olaydan sonra dünyada dengelerin hangi yönde ve nasıl değiştiğini gayet net bir şekilde görürsünüz. Her türlü sıkıntı ve sorundan korunmak dileğiyle,
Hayırlı ve çok güzel bir tutulma diliyorum…
Hande Kazanova
Diploma A.S.A, İSAR Cap,
MAPAİ, member of OPA.
Kaynakça: mundane astrology : H;S GREEN,RAPHAEL; CEO CARTER
Öner Döşer Dünya Astrolojisi TÜRKİYE
Yorum Yok